Nieuws

Nieuwe voorzitter RvB SBOH

De Raad van Commissarissen van SBOH heeft Marlies Telgenkamp aangesteld als nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur van SBOH.

Kees Esser, de voorzitter van SBOH sinds 2006, gaat met pensioen. Marlies Telgenkamp, momenteel lid Raad van Bestuur van Het Groene Hart ziekenhuis, start in september bij SBOH. In de tweede helft van oktober zal zij het voorzitterschap van de Raad van Bestuur overnemen van Kees Esser.


Arno Timmermans voorzitter Raad van Commissarissen: “We zijn verheugd met de komst van Marlies Telgenkamp naar SBOH. Marlies is een ervaren bestuurder met hart voor de gezondheidszorg en een scherp oog voor de uitdagingen waar we met elkaar voor staan. Samen met lid Raad van Bestuur Anita Bouwman, onze partners en collega’s gaat zij voortbouwen op de ingezette koers van SBOH.”

Over haar nieuwe positie bij SBOH zegt Marlies Telgenkamp: “Ik ben blij met deze stap naar SBOH want ik wil graag actief bijdragen aan het goed opleiden van voldoende zorgprofessionals, nu en in de toekomst. In deze tijd met de toenemende zorgvraag, het artsentekort en stijgende zorgkosten zie ik dat als een belangrijke maatschappelijke ambitie en uitdaging. Die ga ik graag vanuit SBOH en samen met anderen aan, zodat Nederland kan blijven rekenen op goede zorgprofessionals in de buurt.”

Onder leiding van Kees Esser is SBOH uitgegroeid tot een werkgever van ruim 3.500 artsen in opleiding (aios), financier van 12 opleidingen en strategisch partner in het zorg- en onderwijsveld. Samen met anderen zorgt SBOH voor nieuwe generaties van voldoende goed opgeleide zorgprofessionals.