content header

Zó werkt de geestelijke gezondheidszorg

Vier op de tien Nederlanders krijgen in hun leven te maken met psychische problemen, van angststoornissen en psychoses tot aandoeningen door het gebruik van verslavende middelen. Zij komen veelal terecht in de geestelijke gezondheidszorg (ggz). Hoe tevreden zijn mensen met psychische problemen over het leven dat zij leiden? Bij welke zorgverleners kunnen zij terecht? Wat is het verschil tussen een psycholoog, psychotherapeut en psychiater? Welke zorg en ondersteuning krijgen mensen met psychische problemen zoal? Wat betalen zij eigenlijk zelf voor ggz? En hoe werkt de forensische ggz voor mensen met psychische problemen die zijn veroordeeld voor een delict?

Voor veel mensen is het lastig om de weg te vinden in het complex van betrokken spelers, wetten en financiële regelingen in de ggz. Niet alleen voor mensen met psychische problemen en hun naasten, maar ook voor zorgverleners die in de ggz werken en beleidsmedewerkers die het stelsel moeten regelen. Dit boek biedt voor hen een hoognodig overzicht, in begrijpelijke teksten en 45 overzichtelijke visualisaties. Van jeugd-ggz tot forensische ggz en van gemeente en huisarts tot hoogspecialistische zorg. Zó werkt de ggz is een verhelderend boek voor iedereen die te maken heeft met de zorg en ondersteuning voor mensen met psychische problemen.

Dit boek is een uitgave van het Platform Zó werkt de zorg, waarvan De Argumentenfabriek één van initiatiefnemers is, in samenwerking met de Nederlandse ggz, DJI, FGzPt, Kwintes, Levvel, LVVP, MIND Platform, ministerie van JenV, ministerie van VWS, NIP, NZa, P3NL, SBOH, V&VN, Verslavingsgeneeskunde Nederland, VNG en ZN.

Op de hoogte blijven van SBOH?

Meld je aan voor SBOH-nieuws!