content header

UZI-pas

Veel zorginstellingen maken gebruik van een UZI-zorgverlenerspas. De pas geeft zorgverleners toegang tot elektronische patiëntendossiers. Aios die voor de opleiding bij een dergelijke instellingen gaan werken, vragen deze pas zelf aan. De pas is 3 jaar geldig. De aios kan de kosten declareren bij SBOH. Als de aios al een pas heeft, controleert de aios of de pas de juiste autorisatie heeft. Het gaat om de ‘zorgverlenerspas art. 3 beroep’.

Declareren UZI-pas

Dit kunnen we voor jou betekenen

Heb je een UZI-pas nodig? Vraag deze dan tijdig aan. Let er daarbij op dat je de juiste pas aanvraagt: de 'zorgverlenerspas art. 3 beroep'.

Wij hebben een afspraak met VZVZ Stichting Derdengelden over de vergoeding van de kosten van de UZI-pas. Dit betekent dat wij jouw factuurgegevens delen met VZVZ Stichting Derdengelden.

Belangrijk voor jou als aios

Je declareert de kosten van de UZI-pas via de portal. Stuur als bewijsstuk de complete factuur van het CIBG mee (2 pagina’s) in pdf-formaat.

Belangrijk voor jou als opleider of medewerker opleidingsinstituut

Veel zorginstellingen maken gebruik van een UZI-zorgverlenerspas. Die pas biedt zorgverleners toegang tot elektronische patiëntendossiers. De aios moet de pas zelf aanvragen.

Het proces

Voor de aanvraag van een UZI-pas meld je je eerst aan als abonnee bij het UZI-register. Vervolgens kan je daar een UZI-pas aanvragen.

  1. Voor de aanvraag van het abonnement ga je naar de website van het CIBG.
  2. Voor het aanvragen van de pas ga je naar: het UZI- register.

Let daarbij op het volgende:
Voor een specialist in opleiding kan alleen een zorgverlenerspas voor de beroepstitel ‘arts’ worden aangevraagd. Kies hiervoor de optie ‘geen specialisme’.

* Vul bij het factuuradres jouw woonadres in en niet het praktijkadres.

Om te declareren ga je naar Declaree.

  1. Log in met jouw inloggegevens
  2. Kies categorie 'UZI-pas'
  3. Voeg bij de declaratie van jouw kosten de complete factuur toe van het CIBG (2 pagina's) in pdf-formaat.

Als je de declaratie uiterlijk de 3e werkdag van de maand indient, proberen wij jou in dezelfde maand nog uit te betalen.

Uitlegvideo declareren UZI-pas

Op de hoogte blijven van SBOH?

Meld je aan voor SBOH-nieuws!