content header

Voortijdige beëindiging opleiding

Zowel de aios als het hoofd van het opleidingsinstituut kan de opleiding voortijdig beëindigen. Met het einde van de opleiding eindigt ook de arbeidsovereenkomst van de aios met SBOH. Als de beëindiging op initiatief van het opleidingsinstituut gebeurt, kan de aios daartegen bezwaar maken bij het opleidingsinstituut.

Dit kunnen we voor jou betekenen

Als jij besluit jouw opleiding voortijdig te beëindigen, dan meld je dit bij het opleidingsinstituut. Het opleidingsinstituut informeert ons. Dit hoef je dus niet zelf aan ons door te geven.

Zodra wij de melding van de voortijdige beëindiging van de opleiding van het opleidingsinstituut ontvangen, sturen wij jou een brief waarmee wij het einde van het dienstverband bij SBOH bevestigen. In deze brief staat de datum waarop jouw dienstverband eindigt.

Als het opleidingsinstituut jouw opleiding beëindigt en jij bent het daar niet mee eens, dan kan je tegen het besluit bezwaar maken.

Belangrijk voor jou als aios

Dit geldt voor alle aios.

 

Belangrijk voor jou als opleider

Als de aios of het opleidingsinstituut besluit de opleiding voortijdig te beëindigen, meldt het opleidingsinstituut dit bij ons.

Bij beëindiging van de opleiding op initiatief van het opleidingsinstituut kan de aios bezwaar maken bij het opleidingsinstituut.

Belangrijk voor jou als medewerker opleidingsinstituut

Als de opleiding van de aios voortijdig eindigt, verzoeken wij je dit per e-mail aan ons te melden via het volgende adres: sboh@sboh.nl.

Het proces

Wat doe je als jij of jouw opleidingsinstituut besluit om jouw opleiding te beëindigen?

  1. Als jij jouw opleiding voortijdig wil beëindigen, meld je dit bij jouw opleidingsinstituut.
  2. Het opleidingsinstituut informeert ons over jouw besluit. Het opleidingsinstituut informeert ons ook als initiatief van de beëindiging van de opleiding wordt genomen door het opleidingsinstituut.
  3. Als jouw opleidingsinstituut besluit tot voortijdige beëindiging en je bent het hier niet mee eens, dan kan je bezwaar maken bij het opleidingsinstituut.

Op de hoogte blijven van SBOH?

Meld je aan voor SBOH-nieuws!