content header

Zwangerschapsverlof bij einde dienstverband

Ligt de vermoedelijke bevallingsdatum van de aios binnen een periode van 10 weken na het einde van het dienstverband met SBOH? Dan heeft de aios ook na het einde van het dienstverband recht op, voortzetting van, een uitkering op grond van de Wet Arbeid en Zorg. SBOH vraagt UWV om, na het einde van het dienstverband, de uitkering rechtstreeks aan de aios te betalen.

Dit kunnen we voor jou betekenen

Ligt jouw bevallingsdatum binnen een periode van 10 weken na het einde van jouw dienstverband? Dan heb jij ook na het einde van het dienstverband recht op, voortzetting van, een uitkering op grond van de Wet Arbeid en Zorg.

Wij vragen UWV om na het einde van jouw dienstverband de uitkering rechtstreeks aan jou te betalen. 

Belangrijk voor jou als aios

Het is belangrijk dat jij ons informeert over de vermoedelijke bevallingsdatum.

Belangrijk voor jou als opleider of medewerker opleidingsinstituut

Ligt de vermoedelijke bevallingsdatum van de aios binnen een periode van 10 weken na het einde van het dienstverband met ons? Dan heeft de aios ook na het einde van het dienstverband recht op (voortzetting van) een uitkering op grond van de Wet Arbeid en Zorg.

Wij vragen UWV in dat geval om, na het einde van het dienstverband, de uitkering rechtstreeks aan de aios te betalen. Het is belangrijk dat de aios ons informeert over de vermoedelijke bevallingsdatum.

Op de hoogte blijven van SBOH?

Meld je aan voor SBOH-nieuws!