content header

Pensioen

Als je in dienst komt bij SBOH, bieden we je een pensioensregeling aan. Je bouwt automatisch pensioen op via deze regeling.

Dit kunnen we voor jou betekenen

Bij jouw indiensttreding zorgen wij voor de aanmelding bij het pensioenfonds dat bij jouw opleiding hoort. Je hoeft hier zelf niets voor te doen.

Belangrijk voor jou als aios

huisartsgeneeskunde

Jij bouwt pensioen op bij pensioenfonds SPH. Het pensioenfonds voorziet ook in een partnerpensioen. Als jij getrouwd bent, is jouw partner automatisch aangemeld bij het pensioenfonds. Jij hoeft hiervoor niks te doen. Als je samenwoont en een notariële samenlevingsovereenkomst hebt, meld je jouw partner zelf aan bij het pensioenfonds.

Je kunt lid worden van de Beroepspensioenvereniging Huisartsen (BPV). Die vereniging behartigt de belangen van alle deelnemers aan de pensioenregeling en zorgt ervoor dat de pensioenregeling aansluit bij de specifieke wensen en behoeften van huisartsen en huisartsen in opleiding.

Als lid van de BPV heb je dus invloed op hoe jouw pensioenregeling eruit moet zien. Wil jij lid worden van de BPV? Dat kan bij jouw indiensttreding via SBOH.

Belangrijk voor jou als aios

Alle opleidingen m.u.v. huisartsgeneeskunde

Jij bouwt pensioen op bij pensioenfonds PFZW. Het pensioenfonds voorziet ook in een partnerpensioen. Als jij getrouwd bent, is jouw partner automatisch aangemeld bij het pensioenfonds. Jij hoeft hiervoor niks te doen.

Als je samenwoont en een notariële samenlevingsovereenkomst hebt, meld je jouw partner zelf aan bij het pensioenfonds.

Belangrijk voor jou als opleider of medewerker opleidingsinstituut

Er is geen specifieke informatie voor jou.

Veelgestelde vragen

Vanaf 1 januari 2021 bouw jij pensioen op bij SPH. Het pensioenkapitaal dat jij voor 1 januari 2021 bij Pensioenfonds HAIO opbouwde werd op 1 juni 2021 overdragen aan ABN AMRO Pensioenen. In 2022 droeg ABN AMRO Pensioenen haar activiteiten over aan Achmea.

Jouw opgebouwde pensioenkapitaal van voor 1 januari 2021 is nu in beheer bij Centraal Beheer PPI, een onderdeel van Achmea.
Heb je vragen over je pensioen bij Centraal Beheer PPI? Neem dan contact op met: Servicedesk Centraal Beheer PPI, telefoonnummer 020 591 4242 of e-mail centraalbeheerppi@achmea.nl

Op de hoogte blijven van SBOH?

Meld je aan voor SBOH-nieuws!